Bakkersovens | Ringbuisovens |
terug naar overzicht | vorig product | volgend product
RINGTUBENOVENS - R125
Constructie
De oven is voorzien van een refractaire vuring onderaan. Verticaal achter elkaar geplaatste ringpijpen met horizontale verbindingsstukken uit dikwandige buizen vervaardigd, welke borg staan voor een intensieve warmteoverdracht.Het aantal achter elkaar geplaatste elementen is afhankelijk van de diepte van de oven. Iedere verdieping heeft een afzonderlijk stoomapparaat uit hoogwaardig staal geconstrueerd en bediend door elektromagnetische kleppen en drukknoppen in het bedieningspaneel ingebouwd. De onafhankelijke bakruimten hebben verwarmingsbuizen in vloer-en kleurwarmte. De dampkap is volledig uit inox geconstrueerd volgens het principe van randafzuiging.

Uitrusting
De sturing van de oven kan standaard manueel of met computersturing bekomen worden.
De oven is uitgerust met balanceldeuren voorzien van inox deuropeners. Tevens kan geopteerd worden om de deuren uit te rusten met of zonder kijkvenster. Dit doorkijkvenster bestaat uit een gelaagd, getint en gehard glas van 5 mm, eenvoudig in- en uit te nemen. De deuren, alsook de midden frontpanelen blijven demonteerbaar teneinde het onderhoud van de façade van de oven te vergemakkelijken.

Verlichting
De verlichting gebeurt door middel van halogeen spots met differentieel spectrumbereik. Deze zijn uitgerust met een tijdsschakelaar waardoor een simpele druk volstaat om de verlichting te activeren. De spots hebben een lange levensduur en zijn gering in verbruik. Bovendien zijn ze makkelijk te vervangen. Ze kunnen zowel links als rechts geplaatst worden, afhankelijk van de plaats van installatie

Bediening
De volledige bediening van de installatie, schouw, stoomkleppen, enz. bevindt zich vooraan, op een makkelijk te bereiken plaats zodat de oven vriendelijk in gebruik is. Zowel de conventionele als de gestuurde bediening in de façade hebben een multi-kabelverbinding, welke een snelle montage mogelijk maken.

Gebruik
De oven wordt voorzien van een inschietapparaat over een volle of halve breedte van de verdieping (afhankelijk van het oventype). De karren met inschietapparaten worden volledig uitgevoerd in inox van 3 mm met verschillende mogelijkheden: kar voor de oven, telescoopwagen of een automatische lader.

Algemeen
Een zeer zuinige oven, flexibel in gebruik: welke het bakken van verschillende producten binnen een korte tijdspanne mogelijk maakt.
Bij de vloerovens gebeurt het bakken op een handmatig gegoten en versterkte vloer (dikte 20 mm), volgens een ambachtelijk procédé‚ welke zorgt voor een kwalitatief hoogstaand product. Bij de wagenovens zijn de vloeren naar keuze (perfo, roosters, . . . ) 



 
 


 
 

Peeraer Ovens - Bakkerijmachines

Lundenstraat 33
B-2100 Deurne (Antwerpen)

Tel. : + 32 (0) 3 326 63 73
Fax : + 32 (0) 3 326 63 60

info@peeraer-ovens.be