Bakkersovens | Rotatieovens |
terug naar overzicht | vorig product | volgend product
ROTATIEOVEN
Dep Peeraer rotatieoven is geschikt voor zowel de ambachtelijke als de industriële bakkerij. Hij is verkrijgbaar in verschillende plaatmaten. Door het gebruik van recente technologieën is Peeraer erin geslaagd een zeer zuinige en betrouwbare rotatieoven te ontwikkelen. De façade van de oven is volledig in inox uitgevoerd en bevat een afzuigkap.

De 2-punts sluitingsdeur is uitgevoerd met twee vensters in getemperd glas. Een duurzame warmtewisselaar garandeert een laag energieverbruik. Het besturingspaneel kan zowel manueel als automatisch bediend worden. In de automatische versie kunnen 99 programma's met 8 verschillende instellingen, opgeslagen worden. De rotatieoven Peeraer kan zowel met een gasbrander als electrisch besteld worden.

Gelijkmatige bakhaard

Het concept, ontwikkeld door het studiebureau en de robuuste fabricatie, laat het ontwikkelen van een oven toe waarvan de basisregeling reeds in de fabriek gebeurt. Door deze basisregeling bekomt men vanaf het begin een uitstekend en gelijkmatig bakproces. Vooraleer de oven in gebruik wordt genomen, gebeuren nog enkele personaliseringen teneinde de perfectie te bekomen.


Energieverbruik

De ingenieurs zijn erin geslaagd om een uitzonderlijk rendement te bekomen door gebruik te maken van refractairestaal van 3 mm dikte.
Meer dan ooit garandeert het ontwerp, het gebruik van isolerende materialen en een perfecte aanwending van de verbrande gassen een uitzonderlijk gering verbruik. Het is mogelijk om het verbruik met 20 tot 25% te verminderen, dit in vergelijking met traditionele ovens (dit alles bij bakken zonder onderbreking). Het verschil tussen de gastemperatuur bij de schouwuitgang en de baktemperatuur overschrijdt de 15 tot 20 graden Celsius niet. Dit cijfer maakt van deze rotatieoven een ecologische oven die zijn tijd ver vooruit is. Deze cijfers werden bekomen door een vergelijkende studie met een meerderheid van klassieke rotatieovens nu op de markt.

Afwerking en de levensduur

De oven is perfect geïsoleerd en vervaardigd uit de beste materialen. Daarom verleent Peeraer een garantie van 2 jaar op de warmtewisselaar.

Bakcapaciteit

De RO-serie beantwoordt met zijn 3 standaardmaten en een maximumhoogte van 2450 mm aan de meest courante noden. Het draaiplateau kan karren dragen in 3 afmetingen:
F 1100 (diagonaal 1100 mm) voor baknetten 600 x 800 mm
F 1300 (diagonaal 1300 mm) voor baknetten 600 x 800mm tot 800 x 900 mm
F 1720 (diagonaal 1720 mm) Iaat toe 2 karren te plaatsen (600 x 800 mm) op 1 draaiplateau
Deze buitengewoon veelzijdige oven is de oplossing voor veel gehoorde vragen in grote productie-eenheden en waar het beste rendement gezocht wordt naar de beste prijs.

Gebruiksvriendelijk

Het basismodel is uitgerust met een manuele besturing die de essentiële functies groepeert :
    -  aan en uit 
    -  stoomafzuiger en stoom met tijdsinstelling
    -  regeling van baktijd en signaal om einde baktijd aan te geven
    -  storingsmelder van de brander

Opties 

   -  microprocessor met 99 programma's
   -  automatische inwerkstelling 
   -  automatische opening van de gemotoriseerde klep voor dampevacuatie 
   -  tijdsregeling voor het stoomgeven 
   -  vermindering van de ventilatiesnelheid van de turbine
   -  vergrote aanduiding van de baktemperatuur en de resterende baktijd  



 
 


 
 

Peeraer Ovens - Bakkerijmachines

Lundenstraat 33
B-2100 Deurne (Antwerpen)

Tel. : + 32 (0) 3 326 63 73
Fax : + 32 (0) 3 326 63 60

info@peeraer-ovens.be